Bert Rotteveel van Rotteveel M4, Alkmaar.

Bert Rotteveel is eigenaar van Rotteveel M4, bouwmanagement en vastgoedadvies . Dit bedrijf is gevestigd in Alkmaar, maar wij kennen Bert vooral van recreatiepark Tusken de Marren, langs de Meinesleat. “Akkrum is een interessante plek voor de watersporter,” zegt Bert, “Het is kleinschalig, maar heeft goede voorzieningen, een perfecte bereikbaarheid en een mooie mix van water, natuur en uitgestrekte weilanden.” 

 

Bert is mede-ondertekenaar van het Akkrumer Goedland initiatief en heeft grote plannen. Bert:  “Verduurzaming van het platteland past bij mijn passie voor duurzame vastgoedontwikkeling en -beheer. Bij de introductie van het Akkrumer Goedland wist ik meteen: dit is een kansrijk initiatief!”

 

bert-rotteveel-1

Fotografie: Bo van de Wall Perné

Hoe zie jij de combinatie tussen het Akkrumer Goedland en vastgoed? 

“Al sinds 2010 willen we onze energievoorziening verduurzamen. Aanvankelijk dachten we daarbij aan biovergisting, maar dat bleek te riskant. Nu wil het Akkrumer Goedland duurzame energie opwekken. Dat past mooi bij ons, nog steeds sluimerende, streven. Ik was ook aangenaam verrast door de mogelijkheden van kleinschalige recreatie die het Akkrumer Goedland dit voorjaar presenteerde: het openleggen van het buitengebied voor de inwoners van Akkrum en onze gasten.Tenslotte zien wij kansen voor kleine, zelfvoorzienende en circulair gebouwde verblijfseenheden. Het materiaal voor bouw en onderhoud, zal van Het Goedland komen. Evenals de verzorging van de gasten.”   


Wat mis je in onze plannen?

“Bij koude en regen zoeken onze gasten een leerzame activiteit om met hun kinderen te doen. Een bezoek aan kaasmakerij "De Deelen" scoort dan hoog. Dat komt vast van hun lekkere kaas, maar je kunt er ook zien hoe bijvoorbeeld pizzakaas wordt gemaakt. De kennis van de doorsnee burger moet je niet overschatten. Niet iedereen weet waar de melk vandaan komt.Ik wil graag zo’n soort leerzame beleving in het Akkrumer Goedland organiseren.”


Hoe zie je de toekomst van Akkrumer Goedland?

“Ik wil dat onze gasten dit mooie platteland kunnen beleven. Uiteraard denk ik daarbij ook aan de Akkrumer mienskip. Het gaat me echter niet alleen om het romantische plaatje. Ik wil het leven en werken op het platteland mee helpen vormgeven. Hiervoor is, volgens mij, het Akkrumer Goedland opgericht. We zoeken naar antwoorden op vragen als: Hoe ziet de landbouw er hier straks uit? En welke rol spelen de Akkrumers en de vakantiegasten daarin?”

 

Wanneer is het Akkrumer Goedland geslaagd?

“Als onze gasten, behalve voor het water, ook voor het Akkrumer Goedland komen.”

Ontwikkelingen

LEES MEER foto3sythuzen-halfopen-landsch
14-03-2024

De invloed van bodem en historie

Landschapsarchitect ir. Reinout Lindemans beschrijft het landschap en de grond waarop Akkrum en het Akkrumer Goedland zijn gebouwd.

LEES MEER interview-piet-dijkstra
10-03-2024

Interview met adviseur Piet Dijkstra

Aan het woord is Piet Dijkstra, adviseur van het Akkrumer Goedland.

LEES MEER sjoer-miedema-lokaal-vlees-akk
04-03-2024

Lokaal vlees van het Akkrumer Goedland

Een boerderij van het Akkrumer Goedland gaat vleesproducten verkopen met Slagerij en Worstenmakerij Spijkerman.